Следвайте ни

Обновиха парковете в Баня, преасфалтират улици СНИМКИ

Цялостното обновление на парковете и местата за отдих е първото от десетилетия

viber icon

Баня грейна с нов облик, парковите зони на градчето са изцяло обновени и благоустроени.  Дейностите започнаха през септември и са на приключване. Те се финансират от община Карлово  и от  местните приходи от данъците върху спортните имоти, които са на територията на Баня.

Кметът на Баня  Стамен Гешев предприе още преди четири години първото значимо благоустрояване на Баня, което не беше извършвано от десетилетия. Той постигна добро  сътрудничество с община Карлово  и успя да предаде на курорта съвременен вид, осъществявайки  проекти във всички паркови зони. Бяха изградени  нови настилки на най-важните райони в градчето.

С изцяло нова визия  е предпарковата зона в района на Централна баня. Обновяването там започна още през пролетта, когато бе положена нова настилка на основната пешеходна алея, част от улица „Липите“. През последните седмици бе изградена нова настилка и на алеите в градинската част пред балнеообектите и Централния плаж. Там бяха създадени места за отдих, започна обновяване и на зелените площи с нови  декоративни храсти и дървета.

Изцяло благоустроен е  малкият парк в центъра на Баня. Там  бе подновена  настилката на алеите с нов унипаваж, който  хармонира с павираните улици на Баня. Монтирани са нови пейки, беседка и кътове  за занимания.

Гражданите на Баня реагираха на всяка стъпка от благоустройствените дейности. Десетки снимки на красиви места и поздравления изпълниха социалната мрежа. Баня вече не е същата, бе най-честият коментар във ФБ.

Вчера кметът на Баня Стамен Гешев представи изпълнението на проектите пред народния представител от ПП ГЕРБ Данка Зидарова-Люртова и председателя на Общинския съвет Доньо Тодоров.

В началото на следващата  седмица започва преасфалтиране на улица „Васил Левски“ в Баня, съобщи Стамен Гешев. Ще бъдат положени около 5000 кв. метра асфалт. Преди няколко години със средства на община Карлово бе подменена водопреносната мрежа на тази улица.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?