Следвайте ни

Облагородяват местата за децата и младежите в две карловски села

viber icon

Две села в Подбалкана ще изграждат нови места да занимания на деца и младежи. 

С 9970 лева в Столетово ще благоустрояват площада и ще модернизират детската площадка, изградена преди време само с доброволния труд и даренията на младите родители и младежи в селото. Проектът „Детство мое, реално и вълшебно“ спечели конкурс в кампанията „Чиста околна среда -2021“ на Предприятието за дейности по опазване на околната среда.

В същата кампания два проекта спечели съседното село Климент. Там билкова градинка ще събира децата от забавачницата. За познатите ароматни и полезни подправки и билки ще се грижат самите хлапета. Билките, които растат в Същинска Средна гора ще намерят място край стария дувар на детската градина. А част от него ще се превърне в стена с изображения и информация за лековите растения. Наоколо ще има и указателни табла за още растения, гъби и животни, които обитават Средна гора край Климент. 

Проектът предвижда още монтиране на нови интерактивни съоръжения  на открито и закупуване на материали по темата на кампанията „Обичам природата и аз участвам. В хода на проекта ще има детски карнавал. С тематични костюми хлапетата ще представят плодовете и зеленчуците от бабината градина.

Вторият проект е за изграждане на класна стая на открито.  Тя ще е край читалището и  ще бъде своеобразна сцена за децата и младежите. По проекта ще бъде обособено и футболно игрище в училищния двор.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?