Следвайте ни

Няма кандидати за шеф на болницата в Сопот

viber icon

За втори път съветниците удължиха договора на управителя на здравното заведение

Общинският съвет в Сопот реши да удължи договора на управителя на болница “Иван Раев” с още 60 дни. Здравното заведение  остана без шеф след като договорът на д-р Стефан Анастасов изтече, а на обявения конкурс за нов управител не се яви никой.

“Липсата на управител в тежката ситуация, в която се намира болницата може да доведе до практическото и закриване. В определения срок не са подадени документи за участие в конкурса за нов управител”, се посочва в докладната записка, изготвена от зам.- кмета Новаков и внесена от кмета Деян Дойнов.

Преди около седмица на заседание на всички постоянни комисии към Общинския съвет Новаков пое ангажимент  да проведе разговори с д-р Стефан Анастасов и да го убеди да остане начело на болницата до решаването на въпроса с управлението. Общинските съветници похвалиха Новаков за добре свършената работа. Те благодариха на д-р Анастасов за разбирането и съгласието да остане начело на болницата в критичния момент.

Николай Новаков предложи  да бъде създадена специализирана комисия, която да подпомага управлението на болницата. Този въпрос, както и констатациите и препоръките в доклада на временната комисия, която вече излезе с препоръка за изготвяне на оздравителен план,  ще бъдат широко обсъждани на заседание на постоянните комисии този четвъртък.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?