49
Следвайте ни

Новият управител обеща хирургично отделение в карловската болница

viber icon

Карловската болница има нужда от обновяване на базата и от решаване на проблема с дефицита на кадрите, така също и от възстановяване на хирургичното отделение. Това заяви пред Общинския съвет  д-р Обрейко Обрейков, след като местният парламент гласува избирането му за управител на здравното заведение.  Той получи 27 гласа „за“, един „въздържал се“ и нито един против.

Д-р Обрейков спечели конкурс за управител на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ като получи оценка 5. Той е невролог и спешен медик. Доктор Обрейко Обрейков бе единственият кандидат, участвал в конкурса за управител на болницата. Той сменя досегашният шеф д-р Христо Пелев. Както „Марица“ писа д-р Обрейков е завършил специалност медицина в Медицински университет-Пловдив, а по-късно и „Обществено здраве и здравен мениджмънт“ във висшето учебно заведение.

Започва кариерата си през 2011 година като лекар в Спешно отделение на МБАЛ -Асеновград, бил е специализант по нервни болести в различни болници, преминал е и през Центъра за спешна медицинска помощ, а в карловската болница работи от 2020 година.

Пред общинските съветници новият управител  заяви, че сградата на болницата е неприветлива, а също и че се чувства недостиг на кадри, особено на медицински сестри. Според него сегашният персонал е уморен и има нужда от подкрепа. Ще насоча усилията си към привличане на кадри, а болницата да инвестира в тяхното обучение и  специализация, заяви д-р Обрейков.

Досега болницата е формирала годишен дефицит на средства около 120 хиляди лева, посочи той. Според него причината е ниската натовареност – използват се  едва 55 процента от болничните легла.

Новият болничен управител смята, че е недопустимо хирургичното отделение да бъде затворено, а болните да ходят до Пловдив за един външен хирургичен шев. Д-р Обрейков заяви, че ще положи усилия това отделение да бъде възстановено като се използва капацитета на  хирурзите от Карлово, които от няколко години не работят в местната болница.

В ход са два проекта за обновяване на МБАЛ „Д-р Киро Попов“, коментира от трибуната кметът на общината д-р Емил Кабаиванов. Единият от тях е за обособяване на ковид отделение със самостоятелни асансьори, другият е за ремонт на сградата.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

пациент

пациент

30.09.2021 | 19:22

Добри намерения има доктора, но да помисли сериозно има ли кадри!?Като липсват млади болните да страдаме ли от преуморените пенсионеки, които вече и системи не могат да включват!Да си поогледа колектива и да привлече млади, а не пенсионери!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?