2374
Следвайте ни

Нов цех за ядки и тахани ще се строи в Хисаря

viber icon

Разширение на предприятието за преработка на ядки и производство на масла и тахани от тях предстои в Хисаря. Новото хале ще бъде изградено на площадката, където е основната база на предприятието в местността „Бешбунар“.  Дневно в новия цех ще  се преработват от един до три тона ядки от бадем, фъстъци, лешници, шамфъстък.

Инвестиционното предложение за разширение на съществуващото предприятие е на сегашният собственик Валентин Недев. Голямото търсене на висококачествената продукция на цеха за преработка на ядки налага разширението, се обяснява в документацията, подадена в РИОСВ-Пловдив.

На сегашната площадка, която е с обща площ 3221 декара ще бъде изградено ново хале. То ще е с габаритни размери 20.65х63.95 метра и със светла височина 4 метра.  Общата му площ ще е 1222 квадратни места, върху нея ще бъде организирана производствена складова и офисна част.

В  цеха ще се пекат и режат ядки от бадем, лешник, шамфъстък, фъстък. Част от суровината ще се преработва на тахани, крокани и масла.

Ядките ще се съхраняват в хладилно помещение с температура между 5 и 10 градуса по целзий.

Готовата продукция ще е предназначена за ползване в сладкарската и сладоледената промишленост и за директна консумация.

Досега производството е организирано в съществуващата база, която обаче вече не е достатъчна.

Преработката на ядки и производството на продукти от тях не крие рискове за хората и околната среда, става ясно от инвестиционното предложение.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?