49

Нощна буря остави Хисаря без улично осветление

Буря остави без осветление десетки улици и цели квартали в Хисаря. Стихията вилня на 27 и 29 август през нощта. Силният вятър изпочупи клони и събори дървета. Това стана причина за омотани и оплетени жици от уличната електропреносна мрежа, както и за десетки паднали шалтери на електрическите табла.

Екип на общинското предприятие „Чистота, озеленяване, строителство и ремонти“ разчиства падналите клони и възстановява уличното осветление.

Тъмните улици обаче разбуниха общественото мнение в Хисаря. Социалните мрежи прегряха от оплаквания и сигнали, че в района на южната порта Камилите, кварталите „Миромир“ и „Веригово“ уличните лампи не светят, а хората, които се придвижват пеш нощта, си светят с фенерчетата на телефоните.

Общинското предприятие работи само с един електротехник, това е причината възстановяването да е по-бавно, но наистина в региона няма свободни квалифицирани работници, които да помогнат, заяви кметът на общината инж. Пенка Ганева. При бури се случват такива неща, ще се справим, категорична е тя.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?