46

Недоволни от намерение на НИНКН жители на Баня готвят протести

Центърът на град Баня, паркът и някои прилежащи сгради и терени да бъдат обявени за недвижимо културно наследство. Писмо с такова намерение е получено в Община Карлово от Националния институт за недвижимо културно наследство към Министерство на културата. Процедурата вече е в ход, очаква се експертен доклад, въз основа на който всякакви дейности по улиците и парка на града трябва да бъдат преустановени. Това заявиха в прессъобщение до медиите от Община Карлово.

От администрацията припомнят, че Общинският съвет на община Карлово вече е взел решение да възрази срещу започната процедура.  Според ръководството на община Карлово, ако намерението на НИНКН стане факт, ще се осуетят множество инвестиционни намерения, както и ще бъде стопирано благоустрояването на град Баня“, се казва в прессъобщението.

В него се съобщава още, че недоволни от заявеното намерение, гражданите на Баня се събират от 18:00 ч. на 30 март 2023 г. в Младежкия дом в града, за да обсъдят ситуацията и да вземат решение за евентуални протестни действия. Обявява се, че на събранието ще присъстват кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров, кметът на гр. Баня Стамен Гешев, както и заместник-кметове и представители на общинската администрация. Целта е населението да бъде запознато с потенциалните рискове, ако намерението на НИНКН се реализира.

На снимката: През декември миналата година кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов инспектира старта на ремонтите на улици в Баня.

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Я ми преведете

Я ми преведете

28.03.2023 | 16:46

Я ми преведете съкратено ко значи Тъпгьонсуратчифутскиборсук

Отговори
2 0
Тъпгьонборсукчифут

Тъпгьонборсукчифут

28.03.2023 | 16:25

Абе що Еврогейски пичлимета още ползвате неразбираеми за читателската ви публика Цъветски неразбираеми омразни вражески съкращения на Нящу Тъпгьонборсукчифут

Отговори
2 1

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?