71

Навръх празника: Пуснаха Машора вкъщи, но го чака ново дело

Тошко Тодоров - Машора от карловското село Столетово се прибира вкъщи. Окръжният съд в Бургас днес е изменил мярката му по искане на защитника му и го е пуснал от ареста. Това съобщи за "Марица" адвокатът на Машора - Гънчо Гънчев.


В петък обаче му предстои дело е Бургас. Тогава съдът ще гледа искането за екстрадиция от гръцките власти. Това се случва за втори път на Машора, след като преди година отново бе арестуван след издадена Европейска заповед за арест. Тогава съдът в Пловдив не уважи искането на гръцката страна и Машора се прибра спокоен вкъщи.


Оказа се, че заповедта за арест все още е активна, както в масивите на МВР, така и в Гърция, а не е отменена. Този администраторски гаф спечели нов арест за Тошко Тодоров и нови притеснения, които миналата есен не бяха никак малко.


Адв. Гънчо Гънчев е представил всички необходими документи, но въпреки това магистратите от Бургас ще гледат делото, тъй като такава е процедурата. Очаква се всичко да се изясни и името на Машора вече да не светва в червено при всяка проверка. 
 
 
 

 
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?