Следвайте ни

Народна представителка и местни фирми даряват карловската болница

viber icon

Народният представител Веска Ненчева дари 350 предпазни маски на хората на първа линия в борбата за ограничаване на разпространението на COVID-19 в Карловска община. Предпазните средства получи медицинският персонал в МБАЛ „Д-р Киро Попов“ и Медицински център 1 ЕООД, служители на Районно управление на полицията, пожарникари, социални работници, както и журналистите от местните и регионални медии в Карлово.

Маските са изработени от шивашките фирми „Colore Karlovo“ и Фил-Ко ЕООД.

ВМЗ – Сопот и частна фирма също направиха дарение на карловската болница – парична сума за закупуване на респираторен апарат.

Своя жест в кризисната ситуация направиха и членовете на танцова формация „Балкански рози“. Дамите дариха на инфекциозно отделение инхалатор, 50 предпазни маски и дезинфектанти.

В ход са още редица дарителски инициативи, сред които осигуряването на храна за хора със затруднения местна фирма за месо и кетъринг. По една топла супа с месо веднъж седмично ще получават над 30 души в общината.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?