Следвайте ни

Наплив на ловци в Карловско, 150 нови молби

viber icon

Седем вълка обикалят около хижа “Средногорец” на територията на едродивечовото ловно стопанство. Три хайки за хищници, организирани през този ловен сезон приключили без острел, съобщи вчера председателят на Ловно-рибарското сдружение в Карлово Иван Нончев. Няма да се иска разрешение за нова хайка. В момента няма сигнали за нашествия на вълците в най-близките села Климент и Каравелово, за разлика от миналата зима, когато вълци изядоха няколко телета и овце на стопани от средногорските села.

Наплив за нови ловци отбелязва Ловно-рибарското сдружение в Карлово, в което са регистрирани 1100 ловци. 150 са молбите на новите членове. Записването вече приключи, предстои курс на обучение, уточни Иван Нончев.

147 диви прасета, 67 чакали и 48 лисици е рекапитулацията от зимния ловен сезон, който приключи този уикенд. С 19 отстреляни глигана дружинката в Домлян отчита най-богат лов, каръците на този сезон са в Климент. Те успели да повалят едва няколко диви прасета.
Започва таксацията на дивеча в района. Очаква се, че популацията на сърните ще е висока. Отстрелът на най-красивите горски бозайници е под специален режим и вече няколко години те се размножават спокойно.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ВЬЛКЬТ

ВЬЛКЬТ

31.01.2012 | 09:50

ОСТАВЕТЕ ВЬЛЦИТЕ НА МИРА ТЬПИ КАРЛОВСКИ СЕЛЯНДУРИ МНОГО МОЛБИ ЗА ЧЕФТЕТА ВИЯ ДАНЕСЕ ГОТВИТЕ АРМИЯ ДА ПРАВИТЕ НА ВСИЧКИ ЛОВДЖИИ ДАСЕ ПРЕБЕРАТ ПУШКАЛАТА ДАНЕ ТРЕПЯТ ВЬЛЧЕТАТА

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?