1553

Наградиха най-добрите състезатели по автомоделизъм

Най-добрите състезатели по автомоделизъм, спечелили републиканското първенство по този спорт, бяха наградени на церемония, която се състоя на 4 февруари. Събитието бе организирано от Българската федерация по автомоделизъм и събра състезатели и поддръжници от различни  възрасти – деца, младежи и възрастни от цяла България. То се проведе в град Баня.

Класирането бе направено в 12 категории за бензинови, нитро и електрически двигатели в различни класове на радиоуправляемите модели. Наградите – купа и бутилка вино връчи зам.- председателят на федерацията Дамян Петров.


В класа 1/10 електро бъги бяха наградени най-малките състезатели, членове на сопотския клуб по автомоделизъм „Ген. Владимир Заимов“. Седемгодишният Божидар Узунов, брат му Станислав Узунов 9 г./ и 11-годишната Михаела Станева бяха наградени с купа и  бутилка детско шампанско.  И тримата автомоделисти са от Карлово и за краткото време, през което се занимават с този спорт, са придобили много добри умения, похвали ги Дамян Петров.
Сопотският клуб по автомоделизъм  отново възстанови своята дейност.

Той се активизира след близо десет годишно отсъствие от състезателна дейност.  От миналата година за негов председател бе избран Марин Узунов, а треньор на децата и младежите, които участват в клуба е Иван Минков, състезател със солидни постижения в спорта .
Тази година ще бъде интересна и изпълнена с много състезания и адреналин, обеща зам.-председателят на Българската федерация по автомоделизъм Дамян Петров. Предстоят 31 спортни събития и демонстрации, в които участниците ще могат да изявят уменията си и да научат още нови неща за радиоуправляемите модели.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?