Следвайте ни

Над 150 готвачи на фестивал в Сталево

viber icon

Домакин за втори път на кулинарния празник за автентични ястия "С гозбите на дедите ни" ще е димитровградското село Сталево. Фестивалът ще се проведе на 31 т.м.

Над 150 участници от Сталево, Скобелево, Върбица, Горски извор, Ябълково, Бодрово, Добрич, Достиево, Неделино и Смилян ще представят своите певчески и танцови умения, както и кулинарните си заложби в изложението за автентична българска кухня. 

Старите гозби от поколенията на предците ни ще бъдат изложени и споделени като рецепти и начин на приготвяне от 10 ч. на площада пред читалището в село Сталево. Гостите на събитието ще видят смигдаль, качамак, пазлами, месен хляб с квас, баници и други. Местните майстори ще демонстрират как се бие масло с бутало, как се добива прясно сирене, както и приготвянето на тюрлю гювеч под връшник и булгур, а от село Смилян, община Смолян, ще представят типичния смилянски боб. 

Организатори на празника са НЧ "Васил Левски 1929", кметство село Сталево и община Димитровград. Конкурс за "Най-добър танцьор сред готвачите" и "Най-добър готвач сред танцьорите" допълнително ще повдигне настроението и емоциите в празничния ден./Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Илия

15.08.2019 | 19:27

Там ще съм. Ще бъде уникално.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?