2374
Следвайте ни

Над 100 деца вече се обучават в обновената детска градина в Клисура

viber icon

Над 100 деца  вече обитават обновената детска градина в Клисура. През последните месеци в детска градина „Ана Козинарова“ бе реализиран проект „Реконструкция, ремонт и оборудване и обзавеждане по Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.  Ремонтът включва топлоизолация на цялата сграда, подмяна на дограма, топлоизолиране на под и покрив, подмяна на настилки и облицовки. Подменени са санитарното обзавеждане за всички корпуси с тоалетни и мивки, поставяне на климатици и вентилация, демонтажни и монтажни работи по част електрическа, реконструкция и ремонт на водопровода и канализацията, доставка и монтаж на техника и оборудване за кухнята, пералното помещение, медицински кабинет, спални помещения и пълен набор кухненски инвентар за 100 деца.

Изцяло обновената детска градина бе открита с водосвет за здраве и благоденствие. На тържеството присъстваха кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, председателят на ОбС Карлово Доньо Тодоров, кметът на град Клисура Генка Тодорова, заместник-кметовете Антон Минев, Данка Зидарова-Люртова и Николай Цветков, както и секретарят на община Карлово - Стефан Стефанов.

Директорът на детското заведение Мария Каменова изказа своите благодарности към кмета д-р Кабаиванов и целия екип от специалисти, които са работили за реализирането на проекта. За де се превърне детската градина в Клисура в по-добро място за децата – от проектиране до последните финални дейности, , общината работи от няколко години, заяви кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов. Според него удовлетворение от постигнатите резултати е възможността да се отглеждат и възпитават деца в такива прекрасни условия. 

 

            

 

 

 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?