Следвайте ни

Набират кадрови войници в Карлово, ето каква заплата дават

viber icon

Нова кампания за набиране на професионални войници в 61-ва Стрямска механазирана бригада стартира Министерството на отбраната.  Вакантните длъжности към 23 март са 70, за избора на новите рейнджъри ще бъде проведен конкрус.

От ведомството съобщават, че основната заплата на новоназначените военнослужещи е  1027 лева без трудов стаж и допълнително възнаграждение според положения труд. Новоназначените  ще имат право на 30 дни основен платен годишен отпуск, плюс допълнителен платен отпуск за всяка прослужена година.

Министерството на отбраната предлага и специално обучение на рейнджърите – водолазна и алпийска подготовка, стрелба с различни видове оръжия и управление на специална военна техника, както  и езикова подготовка.

Професионалните войници имат възможност и за кариерно развитие.

Последната кампания за кадрови войници бе в края на миналата година, клетвата за вярност пред отечеството бе на 29 януари. В редовете на 61-ва Стрямска бригада постъпиха 151 мъже и жени. Те бяха избрани с конкурс, в който участваха 250 човека.

Тогава  бе отчетено, че за първи път от повече от десет години досега има толкова сериозен интерес към военната професия. Броят на кандидатите бе повече от броя на свободните места. Очакванията на командването на 61-ва СТрямска бригада са, че все повече млади мъже жени ще се ориентират към професията военнослужещ. Една от причините, е че на четири пъти с по 10 процента през последните години бе повишена основната работна заплата, което кумулативно е 48 процента в сравнение с 2017 г.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Алб11гфилма

Алб11гфилма

24.03.2021 | 23:45

Xaxixo areeee sfeeett..,

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?