Следвайте ни

На извънредно заседание: Старейшините в Калояново избраха Веселин Бонов за временен кмет

viber icon

Веселин Бонов е временният кмет на община Калояново. Той бе избран тази вечер на извънредно заседание на Общинския съвет. Бонов събра 11 гласа от присъстващите 16 общински съветници и получи подкрепата на тримата старейшини от неговата партия БСП, на шестимата от СДС-Демократична България и на двама от ПП Воля. Тримата присъстващи общински съветници от четиричленната група на ГЕРБ гласуваха „въздържал се“. Един общински съветник от НФСБ гласува „против“.

Другият кандидат за временен кмет Пламен Николов си направи самоотвод още при обявяване на кандидатурите с мотив, че след като на предишното заседание не получи пълна подкрепа от своите от НФСБ и на десните партии ГЕРБ и СДС-ДБ, смята за по-достойно да не участва в надпреварата.

Това даде възможност на общинските съветници да избират един кандидат и така малката община вече има кмет.

Както „Марица“ писа избор на временен кмет на Калояново се наложи след като Общинската избирателна комисия  отстрани поста титуляра Георги Георгиев заради влязла в сила присъда за шофиране под въздействие на наркотици.

Веселин Бонов ще бъде начело на община Калояново до провеждане на предсрочни избори. Той има опит във всички сфери на дейността на общината, тъй като бе единствен заместник-кмет в предишния мандат 2015-2019 година. В този мандат заместниците на кмета на общината станаха двама, като един от тях отново бе Веселин Бонов.

Предстоят положителни неща в община Калояново, надяваме се Общинският съвет и администрацията да работим в добро взаимодействие, заяви председателят на местния парламент д-р Младен Петров.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?