Следвайте ни

На 102 г. дядо Димитър от Карлово посреща кмета на рождения си ден

viber icon

Димитър Куков от Карлово навърши днес 102 години. Да поздрави дълголетника в дома му  пристигна кметът на общината д-р Емил Кабаиванов.

Дядо Димитър посрещна скъпия гост на крака. Той е в отлично здраве и двамата със съпругата му поддържат своя дом.

Родът на Димитър Куков пристигнал в Карлово преди десетилетия. Предците му и той са родени в Турция. Като повечето каракачани се занимавали с животновъдство - отглеждали овце в Балкана. Така, местейки се в планината от едно място на друго, стигнали до Карлово и се установили в града.

Дядо Димитър живее със съпругата си, а децата и внуците му са в чужбина. Той разказа за своя живот и за годините животновъдна работа в Балкана. Смята, че дължи здравето и дълголетието си на живота и работата в планината.

Кабаиванов  поднеси кошница с подаръци на рожденика. Той увери дядо Димитър и съпругата му, че винаги може да разчитат за съдействие, помощ и подкрепа лично от него и от  общината. Кметът пожела на столетника  да запази своята жизненост и бодър дух още дълги години, за да се радва на обичта на близки и познати.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?