Следвайте ни

Мостът в квартал "Сушица" стана опасен

viber icon

Мостът в карловския квартал „Сушица“ продължава да бъде опасен, съоръжението бе повредено при последните поройни дъждове, алармираха местни жители.  Има опасност там да пострадат хора, както и да пропаднат автомобили.

Мястото е обозначено по разпореждане на общинската администрация в Карлово, но това не предотвратява риска от инциденти, твърдят жители на квартала.

Мостът всъщност е водосъбирателно съоръжение, в което се събира водата от няколко потока. Първият силен порой преди десетина дни отнесе част от канавката и разби шахтата, в която се събира водата, обясниха специалисти. Подкопани са и устоите на моста.

Веднага след повредата община Карлово възложи на фирма „Генов строй“ да извърши неотложен авариен ремонт на водосъбирателното съоръжение.

За цялостното решаване на проблема е необходим проект и финансиране. Комисия от общината вече направи оглед на място и изготви доклад и проект за цялостен ремонт. Документите са внесени в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане при бедствия и аварии. От тази комисия зависи кога и дали изобщо ще започнат дейности за възстановяване на щетите, заяви Ани Вълева, главен експерт в  община Карлово.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?