Следвайте ни

Младежи разпределят шест тона дарение за детските градини в Карлово

Шест тона дарение от Франция ще бъде разпределено в Карлово на детските градини и социалните домове в общината. Всички детски градини ще получат лаптопи, за детските и социалните заведения ще бъдат разпределени още всички необходими материали за заниманията на децата, които са също от дарението. Това заяви изпълнителният директор на Младежкия информационен център  и на Сдружение Младежки и граждански инициативи в Розовата долина в Карлово Цветина Захарлиева. На среща с кмета на общината тя представи дейността на организациите. Там бяха и младежи, завърнали се от международни обмени. Димитър Захарлиев, Емилиан Праматаров и Стилиана Тончева бяха в Швеция, Ева Караиванова в Полша, Виктория Трифонова се завръна от Русия.

Кметът Емил Кабаиванов поздрави  участниците в срещата. Стоя до младежите, до техните намерения и идеи и винаги ще помагам, заяви кметът. Младежките инициативи трябва да имат приоритет. С тях човек израства, придобива опит, а  знанията и опитът са ценност, особено ако ги притежава млад човек, каза Кабаиванов.

Цветина Захарлиева представи  проекта „Онлайн обучителни възможности за младежи“, по който се планира изграждане на онлайн обучителна платформа за споделяне на полезна информация за младежи. По проекта предстоят уебинари за младежи и учители, които да бъдат информирани за полезни дигитални инструменти за тяхната работа или обучение. Цветина Захаралиева подари на Кабаиванов син чадър – сувенир от проекта, с пожелание той да продължи да подкрепя младежките инициативи.

Сдружението Младежки и граждански инициативи в Розовата долина и Младежкия информационен център са своеобразен рекордьор по младежки проекти и брой на участниците в тях, заяви Цветина Захарлиева. Двете организации бяха създадени през 2007 и 2008 година и досега са имат зад гърба си 175  международни обучителни проекта. В тях са участвали над 700 младежи от региона, припомни Захаралиева.

Цветана Георгиева

Кореспондент Карлово екип "регион"

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?