Следвайте ни

Младежи от девет държави се обединиха срещу фалшивите новини

viber icon

Младежи от девет държави обсъждат дигиталното лидерство като една от съвременните възможности за изява и в същото време за справяне с предизвикателствата в глобалната мрежа. В продължение на една седмица  те се обучават как да разпознават фалшивите новини в сайтове и в социалните мрежи, похватите, които водят до  поляризация на обществото, налагани от медиите. Младежите се учат още как да преодоляват езика на омразата и кои са стереотипите в онлайн пространството,   които трябва да избягват.

Обучението се осъществява по програма „Еразъм +“. То е организирано от Младежкия информационен център в Карлово.  В него участват момичета и момчета от България, Румъния, Сърбия, Северна Македония, Италия, Гърция, Литва, Естония и Кипър

Старт на заниманията даде заместник-кметът на Карлово Антон Минев. Той призова младежите по-често да общуват лице в лице, в реална, а не във виртуална среда.

Предстои междукултурната вечер, която е заключителен етап от обучението.   Тогава в двора на Младежкия информационен център ще участниците ще представят традиционни храни, напитки, песни и танци от своята държава.

Въпреки трудностите, породени от пандемията Ковид-19 ние продължаваме да предлагаме възможност на младите хора за междукултурен обмен, защото няма по-добър начин за опознаване и сплотяване около общи каузи от реалното общуване, заяви ръководителят на Младежкият информационен център Цветина Захарлиева. Тя подчерта, че се спазват всички противоепидемични мерки.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?