Следвайте ни

Младежът със съмнения за COVID-19 е син на рейнджъри от Карлово

viber icon

20-годишният младеж, чиито родители са военнослужещи в 61-ва Стрямска бригада в Карлово, е със съмнения за коронавирус. Резултатите от взетата проба за COVID-19 ще бъдат известни утре, 25 март.

А информацията от  официалните съобщения на община Карлово и 61-ва Стрямска бригада изправи на нокти Подбалкана. В най-голямото съединение на Сухопътни войски, базирано в Карлово работят над 3000 души, страхът да пламне региона вече сковава населението.

 Младежът със съмнения за коронавирус бе настанен вчера в Инфекциозно отделение на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ в Карлово. Той е живее с родителите си  от карловския квартал „Сушица“.

Върнал се е на 12 март от Англия. От тогава спазвал домашна карантина.

Родителите му са в отпуск от 18 март 2020 г.

В момента се доуточняват лицата, с които те са влизали в контакт, те веднага също ще бъдат поставени под карантина, като списък с имената им ще бъде предоставен на РЗИ- Пловдив, до получаване на резултата от взетата проба за COVID-19.

Вчера  момчето  е потърсило лекарска помощ. При направената снимка на белите дробове не е установила пневмония. Пациентът е приет в Инфекциозно отделение с превантивна цел, тъй като идва от рискова държава.

Общинският кризисен щаб работи денонощно, събира и анализира информация за епидемичната обстановка във всички населени места. Към 16:30 ч. на 23 март 2020г. под домашна карантина са поставени 147 лица от община Карлово, съобщи в официално изявление председателят на щаба и кмет на Карлово д-р Емил Кабаиванов.

Четири екипа от общината извършват ежедневно четирикратна дезинфекция на обществените места в Карлово

Със заповед на кмета на общината, са задължени управителите на банкови клонове и собствениците на вендинг машини и кафеавтомати, да представят в общинска администрация ежедневни протоколи за извършена минимум 4 пъти на ден дезинфекция на стопанисваните от тях обекти, разположени на територията на община Карлово.

Общопрактикуващите лекари в община Карлово работят при нормален режим

 МБАЛ „Д-р Киро Попов” ЕООД е обезпечена с необходимите предпазни средства – маски, ръкавици, шлемове и предпазно облекло - за лекарите, медицинските сестри и санитарите.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?