1553

Министър Нинова: Влиза в сила социалният пакет във ВМЗ Сопот

За най-големия държавен завод за първи път осигуряваме линейка, посочи изпълнителният директор Иван Иванов

Новото ръководство на ВМЗ Сопот задейства социалния пакет и започна изплащане на ваучери всеки месец. Те се увеличат от 80 на 200лв. от 1 юли. Това се случва три седмици след като министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова договори увеличение на  заплатите с 200 лв. на работещите в завода и след като бе сменено ръководството там.
В най-големия държавен завод отвори столова с топла храна.

На територията бяха поставени работещи кафе машини и обособени места за отдих. Възстановено беше получаването на кисело мляко за работещите в цехове с вредни вещества, което е преустановено преди 22 години в  края на 2000 година. 
Започна и ремонт на вентилационните системи.
Изпълнителният директор Иван Иванов в момента организира и изплащането на еднократна помощ за почивки през летните месеци.
Той разпореди спешно да се оборудва и линейка – оказва се, че заводът до този момент няма линейка и подсигурена първа медицинска помощ. Заедно с това се организират 4 медицински пункта.
Иван Иванов даде указания за предприемане на действия по осигуряването на безопасни условия на труд във всички звена на завода.
Конкретните  мерки по изпълнение на социалния пакет и безопасността на труда ще продължат и в следващите месеци, за което министърът на икономиката Корнелия Нинова се ангажира лично.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?