Следвайте ни

Министър Кузманов даде зелена светлина за обновяването на спортната зала в Карлово

viber icon

Проект на Община Карлово за обновяване на спортната зала на стадион „Васил Левски“ отговаря на изискванията за финансово подпомагане от Министерство на младежта и спорта. Това съобщи на кмета на Карлово служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов в отговор на депозиран във ведомството проект за „Реконструкция, преустройство и пристройка на спортна зала в стадиона на Карлово. Проектът съответства на изискванията на  Наредба №4 от 08.07.2019 г. за финансово подпомагане на изграждането  и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост, съобщава служебният министър Андрей Кузманов.

Проектът може да бъде допуснат за финансово подпомагане и при наличие на бюджетни средства да бъде финансиран чрез провеждане на процедура от Министерството на младежта и спорта по Закона за обществените поръчки или чрез директно финансиране от министерството. В цитираната Наредба е посочено, че при липса на бюджетни средства проектите, преценени като съответстващи на нормативноустановените изисквания и допуснати до финансово подпомагане, могат да бъдат финансово подпомогнати до изтичане на календарната година, следваща годината на подаване на Проекта в министерството.

Проектното предложение на Община Карлово предвижда реконструкция и разширяване на сградата на спортната зала, част от спортен комплекс „Васил Левски“. В момента сградата се ползва като тренировъчен център от клубовете по борба, джудо и самбо, а състоянието й не отговаря на изискванията за провеждане на нормални тренировки.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?