3906

Министър Димитър Илиев със солидна подкрепа за общинския спорт в България

Към всеки лев, заделян от общините за спорт, министерството ще добавя по още един лев

На всеки лев, който общините заделят за спортните клубове и спортната база Министерството на младежта и спорта вече ще добавя по още един лев. Това ще е достатъчно да се поддържат спортните клубове и базите в общините. Новината бе съобщена от кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов след разговор с министъра на младежта и спорта доц. д-р Димитър Илиев. Близо 20 години  кметовете на общините в България мечтаят и настояват за това, и най-сетне към левчето за спорт на общините, Министерството на спорта ще добавя още по левче, тези две левчета ще поддържат и спортните клубове, и спортните бази,  подчерта д-р Кабаиванов.

В Карлово на стадион "Васил Левски" двамата с министъра на младежта и спорта  доц. д-р Димитър Илиев дадоха старт на инициативата Европейска седмица на спорта #BeActive. Те си размениха сувенирни плакети и поздравиха участниците от карловските спортни клубове за любовта към спорта, всеотдайната им дейност и отдаденост на спорта, както и за отличните им постижения.

На официалното откриване на инициативата на стадион „Васил Левски“ в Карлово дойдоха  деца и младежи от карловските спортни клубове по футбол, борба, джудо, самбо, вдигане на тежести и аеробика. На събитието  присъства и бронзовата медалистка по вдигане на тежести от младежките Олимпийски игри в Буенос Айрес, в категория до 63 кг., Галя Шатова.

Целта на инициативата #BeActive Tour е да се ангажира интересът на децата към спорта като на място им се предостави възможност да наблюдават и участват в спортни игри.

Благодаря на всички, които спортуват, ежедневно се трудят на спортния терен, заяви министър Димитър Илиев. Само така се постигат успехи, а само който има голяма мечта постига големи успехи, каза още той. Спортът е воля, характер и най-вече здраве, каза в приветствието си към участниците в събитието кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?