Следвайте ни

Майки от Старосел се обявиха срещу кетъринга в детската градина

viber icon

Майки на близо 10  деца от забавачницата в Старосел се обявиха против храненето на рожбите им от фирма за кетъринг. Те настояват децата им да продължават за получават храна от кухнята в детската градина, която се приготвя на място. Там за тях работи една жена, която съчетава две длъжности в един щат – на готвачка и лелка. Общо в детската градина има около 30 деца, повечето от тях идват от съседните села.

Храненето от фирма за кетъринг ще започне от 1 януари 2021 година. Решението за това е на Общинския съвет по предложение на кмета на община Хисаря инж. Пенка Ганева. То бе прието през април след като месец по-рано бе въведено извънредното положение заради пандемията от коронавирус.  Ковид кризата удари силно приходите в община Хисаря, които са основно от туризъм и общината бе принудена да свие драстично разходите.

Решението за хранене на децата в детските градини от кетъринг се отнася за цялата общината. Изчисленията показаха, че годишно разходите ще бъдат с 80 000 лева по-малко.

Цените на хранителните продукти, които фирмите сега предлагат за детските градини са много завишени, а качеството – обратно – върви надолу, заяви Пенка Ганева.

Според нея условията, които общината ще заложи при избора на фирма за кетъринг ще гарантират по-високо качество на храната и това ще спести значителни средства на общинския бюджет.

Въпросът  храната в детската градина в Старосел да бъде приготвяна на място, а не  да бъде доставяна от фирма, бе поставен пред  председателя на Гражданската платформа  Мая Манолова днес в Старосел.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Не знаете колко грешите

Не знаете колко грешите

15.11.2020 | 23:36

Всичко, което не става за продан на борсите, се изпраща в детските градини. Зеленчуците са загнили, плодовете миришат на вкиснато. Месото е дълбоко замразено кой знае от колко време. Кетъринговите фирми поне носят някаква отговорност при негодна доставка.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?