Следвайте ни

Масов бой в Кърнаре! 20 души се млатиха с камъни и колове

viber icon

Шестима роми от Кърнаре бяха арестувани вчера в късния следобед след масов бой между две враждуващи фамилии в махалата. В мелето хвърчаха камъни и колове, един от мъжете изкара газов пистолет и гръмна с него няколко пъти. Изстрелите ескалираха напрежението и ожесточиха участниците в боя, разказаха очевидци.

Скандалът, прераснал в масов бой, тръгнал от разправия между децата на семействата на Чакалови и на братята Минчо, Красимир и Георги Иванови. Майките излезли да бранят чедата си, после се включили и бащите. Минути по-късно близо 20 човека мятали камъни и колове и крещели.

30 минути след подаване на сигнала на тел. 112 та място пристигнали три бели буса жандармерия. Униформените влетяли в махалата и за минути ромското сбиване приключило. Шестима от най-активните вече са в ареста.

Местните жители обаче отново са на нокти. Както "Марица" съобщи, през май тази година роми нападнаха и строшиха заведение в центъра на Кърнаре по време на абитуриентската вечер на дъщерята на собственика. Това предизвика продължителни протести от страна на българите в Кърнаре.

Тази сутрин в селото е спокойно, още снощи след ареста на шестимата побойници ромите се прибраха и в махалата им е тихо.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?