Следвайте ни

Малките кметове се събират на Паниците, свирят им Ибряма и Васко Денев

viber icon

Стотици калоферци и гости от страната се събират утре в местността Паниците край Калофер за традиционния празник „Свети Кирик“. Проявата започва в 17.00 часа, за първи път в рамките на събора ще се проведе и открито събрание на Сдружението на кметове на кметства в България, чийто председател е управникът на Калофер Румен Стоянов. Основната тема е работата на малките кметове и техните взаимоотношения с общините и общинските съвети.

Малко по-късно започва народният събор. В 19.00 часа на сцената ще излязат виртуозите „Васко Денев и приятели, Иво Папазов - Ибряма и Мария Карафеизова, Полина Стефанова и Величка Николова.

Празникът „Свети Кирик“ продължава в неделя. В 10.00 часа ще бъде осветен курбан, жертвените животни са дарени от Йордан Карабаджаков,  Николай Бичев , Наньо Радулов и Димитър Найденов.

Днес в Калофер приключи международно състезание по ориентиране. Сред спечелите първо място бе ветеранът Атанас Георгиев, 70-годишният спортист, който е бил заместник-министър на спорта,  бе награден за постижението в състезанието от кмета на Калофер Румен Стоянов. Стоянов връчи наградите и на останалите победители.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?