2374
Следвайте ни

Магнит за туристите: Рисуват Старо Карлово на чаша вино

viber icon

Туристи рисуват Старо Карлово, вдъхновението им от възрожденската архитектура, красивите карловски дворове и Балкана е допълнено и от чаша вино. На възможността да изразят своето настроение, родено от часовете, прекарани в атмосферата на старинния град с четка, вече се радват български и чуждестранни посетители. Своеобразното ателие на открито е в двора на къща „Райно Попович“ от комплекс „Старинно Карлово“. Новата инициатива е като магнит за туристите.

Всеки, вдъхновен от гледките тук, може да стане художник и да нарисува своето настроение или пейзаж от околната среда, разказва пред „Марица“ Деспа Ненова, ръководител на комплекс „Старинно Карлово“. Организаторите предлагат акрилни бои, платно с размери 40 х 40 см  и консултацията на художничката Невена Паунова, която е готова да помогне и насочи всеки, които има нужда от подкрепа докато рисува.

В последния слънчев ден на седмицата дворът на къща „Райно Попович“ бе пълен с туристи. Да рисуват Старо Карлово и Балкана над него дойдоха хора от Стара Загора и от Италия. Наистина бе приятно – и вълнуващо, и разтоварващо и вдъхновяващо за нови идеи и приключения, сподели още Деспа Ненова.

Таксата за участие е 35лв. и в нея са включени платно, всички необходими за създаването на една картина материали, чаша вино и подкрепата на художника.

Продължителността на събитието е около 2 часа и се провежда всеки четвъртък от 17:30ч. и всяка събота и неделя от 14:00 ч.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?