Следвайте ни

Маестро Димитър Рашков призова Архангел Михаил да унищожи злото

viber icon

Скулпторът Димитър Рашков призова свети Архангел Михаил да слезе на земята и унищожи злото, което връхлита планетата. Направи го с великолепна малка пластика, в която борецът срещу недъзите и злото държи копие с кръст. Рашков постави скулптурата до елхата в дома си в очакване вместо Дядо Коледа да донесе  подаръци, свети Архангел Михаил да освободи света от всяко зло, което е около нас.

Великолепният ваятел, известен с пословичната си работоспособност и продуктивност, не остана със скръстени ръце по празниците. Да работя е моята ваксина срещу злото във всичките му измерения, казва той.

Освен скулптурата на пазителя на човешките души, Рашков създаде цяла поредица от малки рисунки, посветени на Бъдни вечер и Рождество Христово. Влюбен в митологията и библейските притчи, той погледна към най-светлите християнски празници, историята на Мария и Йосиф и познатата интерпретация на раждането на Исус Христос по своя неподражаем начин – с леко намигване, с ирония и едва забележим скепсис и в същото време  изпълнен с любов към героите си и към живота.

Работата е моята ваксина срещу злото около мен, сподели пред  кореспондента на „Марица“ скулпторът. Но ми свършиха картоните, шеговито се оплака той и с нетърпение очаква да отворят книжарниците, за да си купи картони и продължи да рисува.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Светла

Светла

26.12.2020 | 19:44

Чаровен мъж!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?