Следвайте ни

Любо от Красново не можел пиле да докосне, но заплашил Ива Митева с убийство

viber icon

Познавам Любчо, той е миролюбив и плашлив, когато двама се карат, той се обръща и си тръгва от там. Когато някой му се скара, мълчаливо се отдалечава с наведена глава. Мисля, че не е способен да докосне пиле, камо ли да убие човек. Вероятно нещо много го е подразнило, за да заплашва с убийство, но не допускам че е способен да направи подобно нещо. Това разказа пред „Марица“ кметът на Красново Цвятко Истилянов. 

Както стана ясно, 26-годишният Любомир Яков от Красново е изпратил имейла, съдържащ закана за убийство на председателя на Народното събрание Ива Митева.  По неговите признания  и според разследването  той е направил това от градинка в Стара Загора. 

Това обаче не е първата  заплаха, която Любомир отправя. Както "Марица" писа през 2019 –та той заплаши по телефона, че ще взриви автогара Пловдив, тогава  обажданията му са били неколкократни по телефона.

Младият мъж е известен още както с непрекъснатите си пътувания на автостоп, така и с това, че е много начетен, но краде и лъже, разказват в селото за Любомир Яков.

Той израснал в Стара Загора, там допреди години живеел с майка си и сестра си. Баща му ги напуснал още когато Любомир бил на 3-4 години, заминал в Гърция на гурбет и оттогава не се е връщал. Майката на младежа починала преди пет години. Младежът има по-малка сестра, която също е на гурбет в чужбина. Останал напълно сам, Любо се установил при баба си и при дядо си в Красново. Дядото починал преди два месеца и баба Ганка останала единствената му роднина. Жената обаче сподели пред медии, че е вдигнала ръце от него и не знае какво да прави. Любомир често изчезвал, в четвъртък сутринта, когато бил изпратен имейла със заканата към Ива Митева,  рано се изнесъл от къщи, а възрастната жена се побояла да стане и да го пита къде отива.

Най-често Любомир тръгвал на автостоп за Стара Загора, защото там бил израснал, там доскоро имали апартамент. Там било и училището, в което учил до 8-ми клас. В същото училище майка му била директор.

Любомир обаче не завършил средно образование, макар да е много умен и начетен, твърдят в селото. 

В Красново твърдят, че младежът не е освидетелстван като психично болен, но има някакви проблеми, които го мъчат.

След случая със заплахата към председателя на Народното събрание  баба му  заяви пред медии, че смята повече да не го допуска вкъщи – не работил, връщал се от пътуванията си мръсен, гладен и не искал да хване работа.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Има някакъв проблем момчето

Има някакъв проблем момчето

06.09.2021 | 18:57

"...не работил, връщал се от пътуванията си мръсен, гладен и не искал да хване работа." - Мързи го яко!

Отговори
1 0
ясно

ясно

05.09.2021 | 15:36

Кметът казва, че Любо от Красново е миролюбив и плашлив. Щом е плашлив ще подпише всичко което му нареди полицията и те ще си измият ръцете с него. Истинският извършител на заплахата никой не търси.

Отговори
5 3
упадък

упадък

05.09.2021 | 15:36

Каквато държавата ни, такъв и Любчо!

Отговори
2 3
Фарс

Фарс

05.09.2021 | 14:53

Ако това им е управлението на тея клоуни дасе връща Бойко по-бързо

Отговори
8 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?