Следвайте ни

Любимите български хитове ще огласят площада на Карлово

На 21 юни на площад „20 юли“ заедно с „Хоризонт“ всички ще пеем любимите си хитове

viber icon

Най-хубавите български популярни песни идват в Карлово на 21 юни с група „Хоризонт“. Музиканти и публика  ще пеят  заедно "Обичам те" на български. Внушителният концерт, който ще изпълни душите и сърцата ни с най-красивите думи и акорди  ще бъде част от Празника на лавандулата, а Карлово става част от националната кампания "Изпей "Обичам те!" на български“. Това е най-мащабната кампания, организирана досега у нас в  подкрепа на българската музика.

На 21 юни от 20.00 часа на площад „20 юли“ група „Хоризонт”, която получи официалните съгласия от авторите на песните на български групи-легенди, ще изпълни на живо, най-големи хитове  на „Сигнал“, Атлас“, Фанданго“, Спринт, Иво Русев Бенд 69 и много други.

Освен  „Хоризонт“, която е в основата на инициативата, на сцената специално участие ще има карловското трио „Импресия“, фолклорна формация „Розова долина“ и театър „Елена Снежина“.

В Карлово концертът е под патронажа на кмета на общината Емил Кабаиванов.

Десетки утвърдени музиканти подкрепят горещо кампанията  „Изпей „Обичам те“ на български“.

 Наистина е нужна крещяща подкрепа за българския език и неговата естетика в родната поп и рок музика, както и за излъчване на повече българска музика в ефир, категорични са организаторите на кампанията.

Това негативно и обезличаващо българската музика "явление" млади артисти и групи да пеят на различен от родният си, красив български език, не съществува никъде другаде по света!  Основните принципи, цели и акценти на кампанията са прозрачни и ясни. Всички концерти, независимо дали са на открито или закрито, с кого, къде и как са организирани, са абсолютно безплатни за публиката, без изключение. Така всеки желаещ, обичащ музиката, изпята на български език, може да присъства на тях. 

Във всяка община и град, в които гостуваме, се стремим да откриваме млади поп и рок певци и групи, пеещи на български език, и след като се запознаем с тяхната музика, ги каним да участват в концерта. В концертите е желателно и могат да участват и артисти и групи по предложение на нашите партньори от всеки град, без такива, изпълняващи поп фолк, добавят организаторите.

Всички други стилове са желателни, и са добре дошли – класика, джаз, автентичен фолклор и т.н. Дори не е задължително да са само музикални, може да бъдат и от други жанрове в сценичните изкуства – театрални, танцови, комедийни, цирково - вариететни и т.н, коментират организаторите.

Всеки  концерт, както и публиката във всеки град, са уникални и без аналог.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?