Следвайте ни

Лисица отиде на гости във ВЕЦ "Левски" в Карлово ВИДЕО

viber icon

Лисица влезе във ВЕЦ „Левски“ в Карлово, тя едва не се промъкна в залата с апаратурата. Вероятно я спря дежурният, който очевидно и се зарадва и внимателно  се обърна към нея с „Моето момиче“ като я попита дали не я е страх.

Любопитната картина бе заснета от камерите за видеонаблюдение на електрическата централа. То е около минута и показва златокосместата  гостенка, която ту се приближава към вратата, ту се отдалечава.

Видеото е заснето снощи и от преди няколко минути е в мрежата.

Има бум при популацията на лисици, те са повече в земеделските земи и край населените места,  отколкото в гората разказа в отговор на въпрос на „Марица“ директорът на Държавно горско стопанство – Карлово Златю Кличев.  Те са всеядни животни и вероятно тази лисица търси храна. Когато слизат край градовете обичат да ровят в контейнерите.

От видеото става ясно, че операторът във ВЕЦ „Левски“ кани неочакваната посетителка да си похапне.

А по под тази публикация Анна Иванова споделя, че  една лисица идва всяка вечер пред пътната и врата и тя я храни с гранули за куче.

ВЕЦ „Левски“ в Карлово е на края на града, буквално на няколко метра от стената на електроцентралата се издига Стара планина. Районът е любимо място за мечките, особено в началото на есента и през пролетта. Преди време отново през септември малко мече също дойде до входа на веца и след като огледа района обходи лозите от асмата една по една като търсеше начин да стигне до гроздето.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Карловец

Карловец

12.09.2021 | 17:48

хаха преди време мече се опитваше да бере грозе ,сега кума лиса,

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?