Следвайте ни

Ликвидират най-големите ВиК аварии в Брезовско

viber icon

Да бъдат подменени стари водопроводи в Брезово и още няколко села в средногорската община. За това се договориха кметът Христо Енков и управителят на ВиК ЕООД – Пловдив Спартак Николов. Общата им програма предвижда с широкообхватен ремонт на водопреносната мрежа да бъдат ликвидирани участъците с най-чести и големи аварии.

Четири основни улици в Брезово ще имат  нови тръби. Кметът Христо Енков е поискал водопроводите там да бъдат подменени преди да започне асфалтирането им по ПМС № 360, с което правителството предостави допълнително пари за инфраструктура на общините в Пловдивска област. Планираните улици в Брезово са  „Байкал“, „Христо Смирненски“, „Бузлуджа“ и част от „Росица“.

Най-големите ВиК ремонти престоят в Розовец, където в частично обновената мрежа ще бъдат вложени част от приходите от продаденото училище.

А в Зелениково ще бъде обновено трасе от 2.5 км. Там ще се монтират няколко обезвъздушители за по-бързо възстановяване на нормалното захранване в случаи на аварии. В района на селото започва процедура за изграждане на допълнителен сондаж, , който да реши проблема с недостига на питейна вода.

Обновление на тръби и съоръжения за подобряване на водоснябдяването ще има и в Златосел, Пъдарско, Тюркмен, Стерлци и Свежен, Дрангово и Върбен.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

далновидност

далновидност

16.02.2021 | 15:53

В Пловдив, по бул. Ал.Стамболийски постоянно има аварии на ВиК! Вероятно до сега са дадени десетки хиляди за ремонти! Копаят почти всеки месец, но подмяна не се предвижда?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай