Следвайте ни

Лекарка от карловското инфекциозно отделение: Изнемогваме без персонал и техника!

viber icon

Известната лекарка от Инфекциозното отделение в карловската болница д-р Анета Милушева  призова във Фейсбук съгражданите си да пазят себе си и своите близки от коронавируса.

Разказът й за работата на медиците и доброволците в опасна близост със заразата разтърсва със своята искреност. Ето както написа д- Анета Милушева:

"Работя в Инфекциозно отделение и мисля, че е важно да се чуе от първо лице какво се случва.
Хора, сигурно ви е досадно месеци да слушате за мерки против КОВИД, за дистанция, хигиена и т.н. Но сега, за разлика от пролетта, отделението е пълно, пациентите са в увредено състояние, тежкоболни, включително млади хора без придружаващи заболявания. Разболяха се и лекари, и медицински сестри.
Изнемогваме поради недостиг на медицински персонал, поради липса на централна кислородна инсталация, а и организационни проблеми не липсват. 
Справяме се благодарение на много часове извънреден труд и на доброволците, които пътуват, за да работят при нас. Огромно благодаря!
Призовавам всеки да направи нужното, за да пази себе си и близките си, за да успяваме и ние да настаним и лекуваме нуждаещите се! Нека бъдат възможно по-малко!"

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

...

...

20.10.2020 | 23:19

В кръчмите, чалготеките и нощните барове, където буквално си серат в устите (а не само плюят!) - може без маска! А сред Природата, в парка - с маска! Проклети лицемери!

Отговори
2 0
Истина

Истина

20.10.2020 | 23:15

И аз мога да дойда да работя при вас доброволец - срещу 5 бона на месец + поемане на пътните ежедневно идвам. Иначе нали знаете— безплатен обяд няма

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?