Следвайте ни

Лекарите в карловската болница си искат д-р Христо Пелев за управител

МБАЛ "Д-р Киро Попов" вече разполага с 41 ковид легла

viber icon

Медицинският съвет в карловската МБАЛ „Д-р Киро Попов“ заяви категорично мнение, че досегашният управител д-р Христо Пелев трябва да остане на този пост. Заседанието бе в понеделник, първия работен след като в края на миналата седмица областният управител Дани Каназирева заяви, че  в карловската болница има хаос и той е в резултат от управлението на д-р Пелев. Каназирева недвусмислено заяви, че иска той да бъде освободен. 

Промяна в ръководството на болницата в момент на ковид кризата ще се отрази негативно, смятат лекарите от града на Апостола. 

Изборът на управител на общинската болница  е изцяло в правомощията на Общинския съвет, а междувременно председателят му в Карлово Доньо Тодоров поиска да участва в заседанието на Медицинския съвет, за да чуе от членовете му какво е положението в болницата.  Те застават категорично до д-р Пелев.

Има заявени 41 ковид легла в карловската болница и те са факт, заяви председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров. 11 са в Инфекциозното отделение, останалите са в бившето хирургическо отделение.

Както „Марица“ писа има искане от страна на кмета на общината д-р Емил Кабаиванов Министерството на здравеопазването да осигури за МБАЛ – Карлово 350 хиляди лева, за да бъде извършен цялостен вътрешен и външен ремонт на старата сграда, в която се намира Инфекциозното отделение, припомни Тодоров.

В хода да обсъжданията д-р Христо Пелев е предложил да се подсили мениджмънта  на болницата и бъде назначен заместник-управител, който да  е един от работещите в момента лекари в болницата.

Освен това стана ясно и че началникът на Инфекциозно отделение в Карлово д-р Анета Милушева, която повдигна въпроса за затрудненията при организацията на работа и недостига на лекари и медицински сестри във ФБ, няма подадена молба за напускане и няма да напуска нито на болница, нито на поста, който заема като ръководител на отделението, каза още Тодоров.

Утре той свиква председателите на групите в Общинския съвет, за да обсъдят ситуацията в МБАЛ – Карлово. Планирано е и второ заседание в този формат с участието на управителя на болницата д-р Христо Пелев, което ще се проведе на 16 ноември от 16.00 часа.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?