Следвайте ни

Заден ход: 18-те лекари от карловската болница оттеглиха оставките си

До десет дни спешния кабинет в карлово ще стартира, заяви областият управител Дани Каназирева

viber icon

Лекарите в карловската болница „Д-р Киро Попов“ , които в петък, 8 май, хвърлиха оставки,  днес се отказаха от намеренията си да напускат. Това стана след среща на областния управител Дани Каназирева с управителя на МБАЛ – Карлово д-р Христо Пелев. 

Драмата с лекарските оставки се разигра заради решението на РЗИ-Пловдив, подкрепено от областния управител на област Пловдив  в Карлово да бъде открит спешен кабинет, който да  подпомогне дейността на звеното за Спешна помощ. Медиците от Карлово се противопоставиха остро на това защото трябва да дават дежурства в него, а болницата да поеме разходите за консумативи и възнаграждения на работещите в кабинета.

До десет дни директорът  Спешна помощ – Пловдив д-р Иван Стойнев и управителят на МБАЛ – Карлово д-р Христо Пелев ще подпишат споразумение за работата на спешния каминет, заяви Дани Каназирева. Грижата за здравето на хората от региона, който включва освен община Карлово, още няколко общини е на първо място и ние няма да отстъпим, категорична е Каназирева.

Това потвърдиха и д-р Иван Стойнев, и д-р Сийка Димчева от РЗИ – Пловдив и секретарят на БЛС в Пловдив д-р Георги Кръстев.

Според д-р Иван Стойнев  дейността в спешното звено, което ще включва двата същестуващи екипа с линейки и новосъздаващия се кабинет  е  осигурени със седем фелдшера и шестима лекари, които работят там от няколко години и в момента. Макар да има необходимост от още двама лекари,  сегашните кадри са достатъчни за работния процес.

В следващите десет дни ще работим по това споразумение, заяви  управителят на МБАЛ – Карлово д-р Христо Пелев. Що се отнася за кадрите, ще паднат от небето, пошегува се той.

На въпрос на репортера как ще коментира предстоящото договаряне за спешния кабинет д-р Дориана Маринова, председател на БЛС – Карлово отсече, че въобще не е сигурна, че такъв кабинет ще бъде създаден.

В срещата в карловската болница днес участваха зам.-кметът на община Карлово  Антон Минев,  председателят на ОбС Доньо Тодоров, членовете на комисията по здравеопазване към Общинския съвет и народния представител от ПП ГЕРБ от Карлово Данка Люртова.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Ковидчо:

11.05.2020 | 19:10

... и д-р Иван СтойнОв.

Отговори
2 0

В. Василева

11.05.2020 | 17:26

3 грешки в 1 изречение: До десет дни спешнияТ кабинет в Карлово ( с главна буква) ще стартира, заяви областНият управител Дани Каназирева

Отговори
3 1

В. Василева

11.05.2020 | 21:26

Да добавя и 4-та Дани Каназирева

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?