Следвайте ни

Кубрат и Тервел Пулеви с дар от кмета на Калофер по случай 3 март

viber icon

Братята Кубрат и Тервел Пулеви получиха дар от кмета на Калофер  по случай националния празник на България 3 март.  Румен Стоянов им връчи по един плакет, на който са изобразени заедно Васил Левски и Христо Ботев и по една ръчно изплетена вълнена шапка, каквато носят гайдарите от прочутия състав на  града.

 Двамата обичани спортисти, които са известни родолюбци, бяха специални гости на Ботевия град. Заедно гражданите на Калофер те участваха в празника. С кмета Румен Стоянов и гайдарския състав на града те водиха шествието по стъпалата до паметника на Христо Ботев в мемориалния комплекс, а след това от площада отправиха своите поздравления към жителите и гостите на Калофер.

Свободата се извоюва, за свободата трябва да се борим. Никой няма да ни даде нищо даром и всичко трябва да си спечелим, да се преборим за него, припомни събитията от 1878 г. Тервел Пулев. Така трябва да бъде, ако искаме да няма зависимост, ако искаме българинът да е свободен, каза още спортистът. Той се извини, че е толкова откровен и емоционален и добави, че дори и  на празник трябва да гледаме по-умерено, да бъдем реалисти, за да може в утрешния ден България да е едно по-добро място за нашите деца.

Кубрат Пулев също бе силно развълнуван от срещата си с потомците на гениалния Христо Ботев. Много се радваме да сме в Калофер. Рядко идваме насам, но винаги ни е много приятно, призна без да сдържа емоцията си той. Надявам се вие, родителите на подрастващото поколение, да ги учите на българщина, да ги учите на любов към България. Това е и нещото, което пропагандирам – любовта на хората към България. Да не възхваляваме само чуждото, а да обичаме нашето, българското, защото България е един рай”, посочи Кубрат Пулев.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?