Следвайте ни

Кръщават зала на голямата Пенка Стоянова

Многофункционалното спортно съоръжение ще носи името на голямата българска баскетболистка и олимпийска медалистка, решиха съветниците в Карлово

viber icon

Спортната зала в Средно училище  „Васил Левски“ в Карлово ще носи името на голямата българска баскетболистка и олимпийска медалистка Пенка Стоянова. Това решиха карловските общински съветници на заседанието миналия ден. Предложението е на кмета на общината  Емил Кабаиванов във връзка с нейните значими за България спортни постижения и начин да се съхрани паметта ѝ.

Макар да стигна върхове в спорта, Пенка Стоянова остана завинаги свързана с родното Карлово. Познаваха я много хора, тя общуваше с всички сърдечно, пълна с енергия и идеи, спомниха си за нея съгражданите ѝ. Последната среща на карловската общественост с царицата на баскетбола бе през март тази година, когато представи автобиографичната книгата, написана съвместно със спортния журналист Диян Никифоров. Книгата проследява живота и кариерата на карловката през 70-те и 80-те години на ХХ век, характерни с големите постижения в женския ни баскетбол. Тогава Пенка Стоянова бе удостоена от кмета на Карлово със златна значка с лика на Апостола.

С решение на Общинския съвет най-новата и модерна спортна зала в региона ще носи името на спортистката. Съоръжението е многофункционално. То бе изградено по проект на Общината по Оперативна програма „Региони в растеж“ и е изключителна придобивка за децата, младежите и спортистите от училището и целия регион.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?