Следвайте ни

След карантината: Хисаря оживява, народът тръгна за вода СНИМКИ, ВИДЕО

viber icon

Трети ден след края на извънредното положение Хисаря започна да се оживява, а хората се престрашиха да си налеят минерална вода.

Кранчетата на топлите извори в  „Момина баня“ и „Момина сълза“ бяха спрени пет дни след обявяване на извънредното положение - 18 март. Вече трети ден обаче те пак работят.

В днешната събота хората започнаха да набират смелост да излизат и доста пловдивчани бяха поели към града с минералните чешми.

 

Една от чешмите беше почти изцяло окупирана с туби на пловдивско семейство, до тях вода пълнеха още двама пенсионери. „Дойдохме да си налеем вода за поне един месец. Водата от миналия път по чудо ни стигна точно до края на извънредното положение. Ако беше свършила, щяхме да купуваме от магазина“, разказа домакинята. 

На хората е позволено да наливат вода за пиене само в един съд с обем до 3 литра. Това обаче на практика не се спазва, а охранители, които да следят за реда на пълнене – няма. Повечето пълнеха по няколко 10-литрови туби.

Имаше и такива, който се бяха спрели до автомобила си и преливаха вода от една в друга туба, с цел да не ги пълнят на куп. Явно хората не се плашат от глобите, които започват от 500 лв. нагоре. 

Все още затворена остава най-посещаваната чешма на колонадата в парк „Момина сълза“, която е и най-голямата. Точно до нея деца си играеха в шадравана, който все още не е пуснат. Другият фонтан в парка също не работи.

Снимки от Наташа Манева

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Яница Марова

16.05.2020 | 19:13

И снимките, и видеото са от днес

Отговори
2 0

Таня

16.05.2020 | 18:55

Защо лъжете? Статията може да е от днес, но снимките ви са от някоя далечна година. Цял ден бях в Хисаря днес и нищо подобно не е имало!

Отговори
1 3

Наташа Манева

16.05.2020 | 19:16

Госпожо, аз съм автор на снимките и Ви уверявам, че са от днес.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?