Следвайте ни

Край на казуса със сопотската болница: Досегашният шеф остава още 90 дни

viber icon

Край на драмата  с  управлението на болница „Иван Раев“ сложиха днес кметът  на Сопот Деян Дойнов и председателят на  Общинския съвет Нели Пенева.  Преди обед  двамата се срещнаха с досегашния управител на здравното заведение д-р Стефан Анастасов, за да обявят, че има решение на казуса  с управлението  на болницата. Д-р Анастасов остава управител  за още 90 дни.

Това решение бе постигнато след драматични обрати в отношенията между кмета, Общинския съвет и д-р Анастасов, чийто мандат изтече в края на миналата седмица.  Вчера след известно напрежение в местната власт общинският съветник от коалиция „Бъдеще за община Сопот“  Фратьо Куртев поиска свикване на спешна сесия за решаване на въпроса. Председателят на местния парламент Нели Пенева  реагира светкавично, свика неприсъствено заседание, на което бе решено да се приеме предложението на кмета Деян Дойнов д-р Анастасов да остане ръководител на болницата за още 90 дни, като през това време се обяви и проведе конкурс за нов управител на лечебното заведение.

Бъдещето на болница „Иван Раев“ наистина бе застрашено, след като вчера се оказа, че няма легитимен представител, който да подготви и внесе отчетите за последния месец през НЗОК.

Постигнатото съгласие  в последните два дни дава  технологично време за сериозните решения, които трябва да се вземат, коментира Деян Дойнов. Предстои конкурс за управител, но предстои и най-важното - изготвяне на стратегия за развитието на болницата.

Болница „Иван Раев“ в Сопот е специализирана в долекуването на пациенти с неврологични заболявания, както и на заболявания след инсулт или инфаркт.  В нея се лекуват пациенти от голям регион. На нея разчитат и жителите на града и близкото село Анево.

Макар и малко,  здравното заведение има много добра репутация и е имиджово и за региона, и за община Сопот. То дава  работа на лекари рехабилитатори от Сопот, Карлово и Пловдив.

Положителен е фактът, че трите страни в този дебат към момента поддържат едно и също мнение за  бъдещето на болница "Иван Раев".

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?