49

Кръстевич ще събира дарения за нов водоизточник на селото

Местната власт в община Хисаря продължава да търси решение за водоснабдяване на средногорското село Кръстевич. Държавен фонд Земеделие е одобрил проект на община Хисаря за подмяна на водопреносната мрежа на селото. Проектът обхваща и съседните села Беловица и Старосел, потвърди кметът на община Хисаря инж. Пенка Ганева.

Но остава проблемът с изграждане на довеждащ колектор от водоизточника до водопреносната мрежа, което ще струва 3 милиона лева. Към момента липсва финансиране за такъв обект в населено място с малък брой жителите, затова кметът на Кръстевич Тодор Стоев предложи да бъде открита набирателна дарителска сметка, на която местни жители, хора и фирми свързани с Кръстевич и всеки който желае да помогне, да преведе парична сума според възможностите и желанието си. Предложението бе посрещнато с ентусиазъм, макар на всички да е ясно, че това са доста пари за една дарителска кампания. 

В същото време обаче община Хисаря ще продължи да търси държавно финансиране на проекта си за довеждащия колектор в Кръстевич.

Миналия ден в хисарското село се проведе традиционният събор. Проявата доведе в Кръстевич и много хора, които живеят по градовете, но си идват при близките, за да отпразнуват заедно края на лятото.

Съборът започна с детски игри – рисуване върху асфалт и състезания по колоездене и бягане. След това бе открита кулинарна изложба с внушителен брой ястия, баници и десерти, впечатляващи със вкусовите си качества и естетическо оформления. След като бяха оценени от местно жури, с изделията от изложбата бяха почерпени жителите и гостите на Кръстевич. Вечерта засвириха Петър Янев и неговият оркестър „Рожен“ и веселбата продължи до 3.00 часа след полунощ. 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?