Кръстевич пак остана без вода

Кръстевич остана отново без вода, близо две седмици след големия дъжд на 29 август селото пак е на режим на водоподаването. Това съобщи кметът Тодор Стоев. От 14 септември селото ще има вода само от 17.00 до 21.00 часа. От вечерта до късния следобед на следващия ден тръбите ще са сухи, а жителите на Кръстевич ще се надяват да се събере достатъчно вода от пресъхналата рекичка, за да стигне живителната течност до чешмите им.

През последните дни обитателите на Кръстевич намаляха, от близо 600 човека, които идват  да прекарат летните месеци, сега селото е с поне около 100 човека. Но дори по-малкия брой жители не осигурява по-добро водоснабдяване. Молим се да завали, да се напълни рекичката, за да имаме вода, каза кметът на селото.

През лятото жителите на Кръстевич организираха протест, изискаха проверка на  водоизточника и водоема, но се оказа, че единствената причина за сухия режим е липсата на вода в реката, която водоснабдява селото.

Имам уверението от кмета на Хисаря, че общината ще подпомогне според възможностите си жителите на Кръстевич с бутилирана минерална вода, каза кметът на Кръстевич Тодор Стоев. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?