Следвайте ни

Козарят Цоньо изчезна безследно в Балкана над Сопот, търсят го три дни

viber icon

Пастир от Сопот изчезна безследно в Балкана, полиция от Районното управление в Карлово и планински спасители от Сопот го издирваха в продължение на три дни, но без резултат.

Сигнал за изчезването на 51-годишният Цветан Геров, по прякор Цоньо, подали мъже, с които работил заедно. Цоньо е пастир при местен животновъд,  има и колеги, които пасат други стада от фермата. В сряда Цоньо казал, че се качва в Балкана да бере чубрица, напоследък тя била нацъфтяла отново и планинари от града ходили по поляните да си берат. Козарят също тръгнал, но без стадото. Но до вечерта не се прибрал, не се върнал и в следващите дни. В петък следобед колегите му  подали сигнал за изчезването на Цоньо.

В събота над десет полицаи и още планински спасители от отряда в Сопот предприели издирване. Те обходили голяма територия от Стара планина над града, стигнали почти до билото на планината. Претърсили поляните с чубрица, накъдето се бил запътил Цоньо, дерета и закътани места. Част от планинските спасители се насочили към лозята и градините на Сопот, като се надявали в студените нощи той да е потърсил подслон там.

В неделя акцията продължи, но само с участието на полицията. 

Много е вероятно козарят да се е изгубил в дебрите на Балкана. Шансовете му за оцеляване са да е попаднал на овчарска колиба или да се е прибрал при познати в някоя от вилите. Ако остане обаче без подслон в планината,  те намаляват значително, тъй като нощите са много студени. Другарите на Цоньо пък се надяват да не е претърпял инцидент и да не може да се придвижи до града. Балканът е пълен с изгладнели чакали и лисици и за изпаднал в беда човек те са смъртно опасни, предупреждават планинари.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?