Следвайте ни

Коронавирусът запали ВМЗ-Сопот, вече 16 заразени!

viber icon

Вече 16 служители от ВМЗ ЕАД – Сопот са с положителни проби за коронавирус. Това съобщиха от ръководството на най-голямото предприятие в региона, в което работят над 4000 души. Предприемат се адекватни мерки за събиране на информация за контактните лица и поставянето им под карантина. Всичко се извършва в тясно взаимодействие със съответните държавни органи, увери изпълнителният директор инж. Иван Гецов.

Организацията, създадена към момента във ВМЗ - Сопот позволява извършването на непрекъснат производствен процес в условията на Ковид-19. Не се предвижда прекъсване на работата, не се отказва ползването на отпуск. Ръководството на ВМЗ уверява, че дружеството е подсигурено с необходимите договори и всички заедно ще преодолеем предизвикателството, породено от вируса.

В периода 20-24 юли във ВМЗ-Сопот са регистрирани две положителни проби – на служители от звено, осъществяващо контрол върху произведената продукция в един от цеховете. Ръководството незабавно е предприело мерки, а служителите са поставени под карантина. От направените тестове на контактни лица, положителни проби са дали  още осем човека от същото звено.

 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?