Следвайте ни

Коронавирусът плъзна в карловската болница, шефът й се самоизолира

viber icon

Отделението по физиотерапия и рехабилитация в МБАЛ – Карлово е затворено заради нови случаи на коронавирус, стана ясно днес. Изследват се четирима рехабилитатори, чиито резултати от изследванията ще станат ясни утре. В същото време се подготвя отварянето на детско отделение, където имаше трима педиатри, които се лекуваха от заразата. На двама от тях бяха направени два последователни PCR, резултатите са отрицателни. Очаква се  пробата третия лекар да бъде готов утре.

Излекувани са  и двете медицински сестри от детско отделение.

В същото време управителят на болницата д-р Христо Пелев се самоизолира. Той си е направил два PCR  теста, които са отрицателни, но поради няколкото случая на коронавирус в болницата, е решил да остане вкъщи и да работи от там.

Д-р Пелев твърди, че е напълно здрав, но превантивно ще остане известно време изолиран.

Към момента в инфекциозното отделение в МБАЛ- Карлово има 12 болни, които са в тежко и средно тежко състояние.

Още миналата седмица Медицинския съвет в болницата взе решение две отделения – неврологичното и вътрешното да бъдат разположени на един етаж, за да се осигурят повече легла за  болни от коронавирус.  Очаква се Областния медицински щаб да се разпореди в Карлово да бъдат осигури за болни от ковид-19 общо 41 легла. Това обаче  е половината от капацитета на цялата болница и затова все още няма крайно решение това да се случи.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?