Следвайте ни

Конкурсът за Царица на розите - онлайн

viber icon

Започна конкурсът „Царица на розите“ в Карлово, една от най-бляскавите прояви в региона този път  се провежда онлайн. В рамките на три модула публиката може да се запознае с красивите момичета, които вече влязоха в битката за  короната. На 14 май журито на Конкурс „Царица на розите – Карлово 2021" ще избере победителката. Церемонията по връчване на наградите също ще бъде излъчена онлайн.

Карлово започна записването за участие в конкурса за Царица на розите още през февруари. До 15 март всяко момиче, което желае да участва можеше да заяви това. Условието бе да е на възраст между 16 и 20 години и да  изпрати автобиография, фотография и снимка на  посочен електронен адрес.


Тогава организаторите обявиха, че заради мерките срещу пандемията надпреварата ще се проведе онлайн.

Конкурсът за най-красивата девойка в Розова долина, достойна да носи титлата Царица на розите  е традиционна и в продължение на няколко десетилетия досега не е провеждана само два пъти – през 2011 г. по технически причини и през 2020 г. заради пандемията. Тогава на Празника на розите короната носеше момичето, избрано за Царица на розите предходната година.

Конкурсът за избор на Царица на розите е едно от най-чаканите  събития в Подбалкана. То събира най-красивите девойки, които мечтаят да носят короната  – символ на Карлово и Розовата долина. Царицата на розите дефилира по време на празника на маслодайното цвете. Тя придружава кмета на общината, приветства жителите и гостите на Розовата долина и участва в ритуалите, посветени на розата през цялата година.

 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Zagorchich

Zagorchich

20.04.2021 | 16:39

Posle shte ima shibaniii nonda.

Отговори
0 0
USA

USA

20.04.2021 | 15:52

Какви са тези цигански булки?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?