Следвайте ни

Комитет "Васил Левски" награди Виктория от Карлово СНИМКИ

viber icon

Абитуриентка от Карлово е тазгодишният носител на  наградата на Карловския комитет „Васил Левски“ . 12-токласниката Виктория Трифонова от Средно училище „Васил Левски“ получи отличието на церемония в музея на Апостола в Карлово по време на честването на 143 години от  неговата гибел. Наградата е сред най-престижните отличия, с които в Карлово се удостояват младежи и възрастни за активна дейност за популяризиране на делото на Васил Левски.   Директорката на национален музей „Васил Левски“ Дора Чаушева  връчи на девойката плакет с лика на Апостола и сборникът „Документалното наследство на Васил Левски“.

А Виктория е сред най-активните млади карловци. Тя участва във всички инициативи на училището и на други организации – три поредни години играе в спектакъла на училището по случай 19-ти февруари.  Тя бе водеща на дискусията „ Изпитът“, която е част от проекта за създаване на филм за Апостола, проведена он-лайн в Националния музей „ Васил Левски“ и организирана от асоциацията на българите в чужбина. Девойката участва и  в конкурс за снимка пред паметник на Васил Левски, както и в конкурса за есе, посветено на Апостола.  Тя има е част от учебната компания  „ Калиопа“, с която печели първо място на иновационния лагер на Junior Achievement Bulgaria  за най- добра учебна компания за 2020г.Виктория спечели и индивидуална европейска награда за лидерски качества - JA Alumni Europe Leadership Award. Тя е танцьорка в ансамбъл „Розова долина“ към читалището в Карлово.

 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

irinka

irinka

19.02.2021 | 18:24

Отличница, спортсменка, комсомолка и просто красавица...

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай