Следвайте ни

Кола на НСО от кортежа на Радев едва не помела моторист до Кърнаре

viber icon

Едва се разминахме със смъртоносна катастрофа на Подбалканския път! Това заяви моторист, който за малко да бъде пометен от кола на НСО.  Случката е от 22 август, но не е съобщена от националната служба.

Тогава двама мотоциклетисти са пътували по Подбалканския път между селата Кърнаре и Иганово, като единият е возил приятелката си. Внезапно те попадат в рискова ситуация с кола на НСО, която се е движила с включени светлини, пише ПИК.

Специализираният автомобил, който бил водещ на кортежа, изведнъж започнал да се движи фронтално срещу единия моторист. Той пък веднага набива спирачки, за да не последва удар. Отбива и настрани. Въпреки това, колата на НСО продължавала да кара срещу моториста.

В последния миг преди удара, тя се върнала в своята лента и продължила пътя си с кортежа.

"Не искам да мисля какво можеше да се случи. Колите от кортежа въобще не намалиха скоростта си. По това време нямаше други на пътя - само аз, приятелката ми и приятелят ми с другия мотоциклет. Ами ако на мое място беше някой по-неопитен колега? Всъщност и сега се питам - кому беше нужно всичко това?", разказва потресен участникът в случката.

Оказа се, че кортежът е бил на президента Румен Радев, пътуващ към Шипка за честванията на върха за 143-ата годишнина от Шипченската епопея.

От НСО обясниха, че не разполагат с информация за този случай. Освен това не бил подаден и сигнал към тях, за да могат да преприемат проверка по случая.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

Бъбу

Бъбу

26.08.2020 | 07:55

Това семейство Радеви не за първи път застрашават живота на други хора по пътищата. И Бойко си кара джипа ама не знам някой да се е оплакал че по някакакъв начин е представлявал заплаха за другите водачи на мпс или е виел със сирената и пресвяткал че видиш ли кой се вози. Този хасковския каунь е като не видял власт и облаги

Отговори
3 0
Нали

Нали

26.08.2020 | 00:11

Еничарите на Радев. До кога ще го търпим този престъпник? Давайте да се вдигаме и да го сваляме това недоразумение. Ясно е, че търси конфликт, трябва ли да започне да се стреля по хората за да се сетим, че марионетка на руснаците и пет пари не дава за България, бълагарите и интересите на България?

Отговори
5 0
Нсо

Нсо

25.08.2020 | 22:57

От НСО са имбецили

Отговори
3 1
Ииии

Ииии

25.08.2020 | 22:48

Колко ниско е паднало нивото на обучение на водачите на МПС. В закона за движение по пътищата много ясно са указани задълженията на участниците при наличието на автомобили със специален режим на движение. От изложението става много ясно каква е била ситуацията. Пилотната кола е била с включени светлини за специален режим,но понеже момчето(мотоциклетиста) е просто, се е засегнало от незачитането на личността си. И медиите му давате трибуна.

Отговори
1 5
Нали

Нали

26.08.2020 | 00:16

При включен специален сигнал, участниците са длъжни да осигурят предимство, но не значи, че еничарина има право да убива хора на пътя , щото видите ли хасковският селянин се вози! И къде отивал, на Шипка с Копейкин!

Отговори
5 1
Ииии

Ииии

26.08.2020 | 00:36

Там пътят е двулентов с едно платно. Простото момче е трябвало да спре. При дистанция от 200-300 метра е имало време да спре,ако се е движело с разрешените 90км/ч. И сигурно пилотната кола е имала транспарант ,указващ кой е в кортежа. Ама че сте глупави.

Отговори
0 4
Ииии

Ииии

26.08.2020 | 00:44

Такава е процедурата при всеки кортеж,във всяка страна. При една такава ситуация пилотната кола се изнася вляво към евентуалния проблем,за да закрие директрисата към основната кола. Мисленето е трудна работа и не е за всеки.

Отговори
0 4
Тошко

Тошко

25.08.2020 | 16:16

Институцията е вредна. Радев е още по-вреден!

Отговори
11 1
лимбо

лимбо

25.08.2020 | 14:42

Тая институция трябва да се премахне - нишоправене , суета и интриги , неприятности .

Отговори
13 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?