Следвайте ни

Код оранжев! Пловдивчани окупираха басейните в Баня СНИМКИ

viber icon

Пловдивчани окупират плажовете на Баня от рано тази сутрин. Десетки бяха напуснали панелките още по хладина и се наредиха на опашка за билет с шезлонг на един от най-популярните минерални плажове на градчето в Стремската долина. Паркингите и пред другите обекти с минерални басейни са пълни с автомобили. 

Синоптиците обявиха днес код оранжев за високи летни температури, за Пловдив се очаква термометърът да стигне 39 градуса на сянка.

Още в 9.00 часа пред входовете на минералните басейни в Баня се извиха опашки. Заради мерките срещу разпространение на коронавируса  местата за плажуване са редуцирани. 

Тук сме от сутринта, в 9.20 бяхме под чадърите, разказа Вася Йорданова. Пловдивчанката и съпругът и са в отпуск, прекарали две-три дни в планинското село на мъжа. Останахме два дни в Пловдив, но дори и климатикът не ни спасява в тази жега, каза младата жена. Тук е чудесно, басейните се кристални, има зелена трева. Шезлонгите са разположени на безопасно разстояние, идеално чисто е, въздухът не е така парещ, както в Пловдив.

Около 12.00 часа нова вълна посетители влязоха в плажовете. Хората планират да останат до към 18.00 часа, а утре и други ден, когато също ще е жега,  отново да потърсят прохладата на басейните в Баня.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?