46

Кметовете на общини и бизнесът обсъдиха политиките на местните данъци и управлението на отпадъците

Кметовете на общините и представители на бизнес организации в България обсъдиха възможности за модернизирането на местните данъчни политики и финансовата автономност на общините, както и престоящото въвеждане на нов модел на управление на отпадъците. Това заяви за „Марица“ кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, който е член на УС на НСОРБ. 

По време на срещата са били обсъдени още и възможностите за сътрудничество между бизнеса и общините и  взаимодействието между тях както на местно, така и на национално ниво.

Срещата бе между ръководствата на националните представителни работодателски организации и местната власт, посочи още Кабаиванов.  Обсъждането на конкретни въпроси, чието решаване е от взаимен интерес, се провежда по инициатива на НСОРБ за първи път.

Общините и бизнесът са естествени партньори във всички аспекти на развитието на регионите. Взаимодействието по места е ежедневно, много от проблемите са общи, други поставят двете страни на различни позиции, но диалогът е начин да се върви напред. Около това становище се обединиха участниците в срещата.

Поканата бе отправена към всички работодателски организации, представени в Националния съвет за тристранно сътрудничество. В дискусията участваха представители на ръководствата на Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата, Съюза за стопанска инициатива, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Участие взе и Зорница Русинова – председател на Икономическия и социален съвет, който по своята същност играе ролята на трансмисия между гражданските организации и държавното управление, каза още д-р Емил Кабаиванов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какво очаквате от кабинета „Денков-Габриел”