49

Кметът на Сопот се жалва на премиера от Нинова за ВМЗ

Кметът на Сопот Деян Дойнов, възмутен от назначаването на нов борд на директорите на ВМЗ, се оплака от Корнелия Нинова на ръководителите на всички институции в държавата, като се започне от премиера и президента, също и на шефа на парламента и председателите на всички парламентарни групи, дори на посланика на САЩ у нас, на главния прокурор и на председателя на Сопотския общински съвет.

 "С огромно възмущение прочетох официалното съобщение на „Държавна консолидационна компания“ (ДКК), публикувано на интернет страницата на Министерство на икономиката и индустрията, по-късно обявено и от г-жа Корнелия Нинова, че се сменя борда на директорите на „Вазовски машиностроителни заводи“ ЕАД, гр. Сопот (ВМЗ) с хора, които са проверени „професионалисти“ – „почтени“, пише кметът на Сопот до премиера Кирил Петков с копие до всички останали държавни институции.

За най-голямо учудване беше „почтеността“ на инж. Камен Шаралиев, който в професионалната му трудова кариера е бил 12 години зам.-кмет на Община Сопот и няколко пъти за кратко изпълняващ длъжността кмет. Същият пряко или косвено е ръководил всички европейски проекти като всеки един от тях е завършил с пагубни последици за Общината (12 млн. нетни задължения, блокирани сметки и възбранени имоти) и са пример за утвърдени корупционни практики, се казва още в писмото на кмета на Сопот до Кирил Петков.

С оглед предстоящото входиране на жалба до Прокуратурата на Република България по проект „Реконструкция и модернизация на канализационната мрежа, подмяна на амортизираната водопреносна мрежа на гр. Сопот“, финансиран по ОПОС 2007-2013 г., което би било неудобство и за Вас като ръководител на българското правителство, Ви моля за бърза и адекватна намеса, съобразно Вашата компетентност. 

Не познаваме професионализма и почтеността на другите двама членове на борда, но и двата синдиката към ВМЗ изразяват огромно си безпокойство. 

По въпроса, че зад гърба на Министъра на икономиката се разпродават обособени части от ВМЗ, предполагам че сме на едно мнение с Вас, че няма как да се проведе съответната процедура без одобрение от ДКК, чийто едноличен собственик на капитала е именно Министерство на икономиката.  Искрено вярвам, че няма да допуснете във ВМЗ да кадрува местната структура на БСП, а ще съблюдавате бизнес стратегията да бъде ориентирана съобразно икономическата логика, заключава кметът на община Сопот.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Абе

Абе

06.06.2022 | 17:52

на тази маймуна и трябват пари, назначила си е хора които да и плащат. Толкова мръсно същество като курнелата няма.

Отговори
8 4

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?